Spatialiseringsworkshop og konsert for komponister, utøvere, lydkunstnere og lydelskere.  (Lenke til påmelding nederst på siden). 15-16 desember 2018, Forstanderskapssalen, Sentralen. Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
 • Workshop: 15. Des 16.00-20.00
 • Workshop: 16. Des 13.00-17.30
 • Konsert: 16. Des 18.30
 • billetter: eau.ticketco.events
«Performing Sonic Spaces» slår sammen EAUs nye samarbeid med Audun Kleives soloprosjekt «HertZling» med spatialisering av elektroakustisk akusmatisk musikk i en to-dagers workshop som kulminerer med en konsert. Workshopen inneholder praktiske øvelser i spatialisering av stereo og multikanals lydkilder over en stor høyttalermatrise, som vil gjøre dine lyder levende i rommet og i konsertsalen. Vi starter med å introdusere tilnærminger i arbeidet med L’acousmonium (det tradisjonelle høyttaler-orkesteret vi kjenner fra Musique Concrète), og blir kjent med hvordan EAU har modernisert de tradisjonelle tilnærmingene vha. ambisonics-teknikker. Under workshopen vil deltagerne kunne eksperimentere med sitt eget materiale, eller få sjansen til å utforske et spesielt komponert stykke som egner seg for denne typen arbeid. HertZling er trommis Audun Kleives soloprosjekt, omfatter forsterking av et mikrokosmos av lyder: fra forsterking av sarte, små klanger, overtoner og mikrolyder som fins inni hans cymbaler og små trommer, til å transformere dette lyduniverset videre vha. elektronisk signalbehandling, på en måte som framhever nyansene i Kleives sterke trommeteknikk og kreative musisering. I dette samarbeidet med Electric Audio Unit bringes prosjektet et steg videre ved å projisere HertZlings lyd-univers over 24 høyttalere. Deltagerne på workshopen vil få oppleve EAU og Kleives felles utforsking, og involvere seg i de seinere stadiene i en felles kreativ prosess. Helgen blir oppsummert søndag kveld med en konsert med EAU, Audun Kleive og deltagerne på workshopen. Timeplan for deltagere Spatialiserings-workshop
 • Lørdag 16-20: spatialiserings-workshop
 • Søndag 13-15: Åpne dører: Kleive-EAU eksperimentering
 • Søndag 15.30-17.30: øving og prøver for workshope-deltagerne før konsert
 • Søndag 18.30: konsert Audun Kleive, EAU, Workshop-deltagere
Pris workshop:
 • NOK 500 – ordinær pris
 • NOK 300 – freelancere, 50% eller lavere stilling
Konsert: NOK 150 kr (inkludert for workshop-deltagere). Påmelding Send e-post til: workshop@electricaudiounit.no Inkluder følgende informasjon:
 • Navn og yrke.
 • Beskriv kort hvilken type musikk/kunst du jobber med, og hvorfor du ønsker å delta i workshopen.
 • EAU tilbyr et demo-stykke for å øve seg på spatialisering. Du kan også velge å bruke ditt eget verk (maks seks minutter). Vennligst oppgi hva du ønsker.
Deadline for påmelding: 30. november. Du vil få tilbakemelding innen 7. desember om du har fått plass (det er begrenset med plasser). Electric Audio Unit (EAU) er et norsk elektroakustisk musikkensemble som spesialiserer seg på å gi konserter med immersiv audio, state-of-the-art 3d-lyd opplevelser og diffusjon under framføring. EAU framfører verk fra hele verden, bestiller verk fra nye komponister og holder kurs, master-klasser og workshops. Audun Kleive er norsk jazz-musiker, trommeslager og perkusjonist. Han har vært sentral i det norske jazz-miljøet siden 80-tallet, og har også samarbeidet med kunstnere innen andre sjangere. Han har deltatt på over 100 innspillinger. Denne konsertproduksjonen er et samarbeid med Ny Musikk. EAU har fått støtte fra Norsk kulturråd. Høyttalerriggen er gjort tilgjenglig fra 3DA.